Document not create - (1,5 min. read)

Hij is al een 15-tal jaren een rijzende ster wat betreft social media en heeft een eigen manier van communiceren.  Redelijk veel f-woorden en hier en daar een welgemikte sh*t.  Als je de man ziet of hoort denk je er gelijk aan om hem een paar relatines toe te schuiven met een broccoli smoothie om ze door te spoelen. Zeker is dat hij, alle gevloek en machotaal wegdenkend, mooie en raken dingen zegt en een grote hoeveelheid aan passie heeft om ‘goed’ zaken te doen.  Goed ‘as in’ goed voor de mens en zijn omgeving.

Gary Vaynerchuck heb ik ontdekt vie de podcast van Entrepreneur on Fire.  Dagelijks stond ik om 5u30 op om dan een wandeling van een uurtje af te ronden. Net genoeg om een podcast te beluisteren.  Je mag gerust weten dat 5u30 niet mijn normale opstaanuur was, maar middenin een scheiding kwam de ochtend steeds als een welkome gast aan het raam ‘loeren’.

Na 11 maanden bij een klant als gedetacheerde te hebben gewerkt is mijn contract afgelopen en ben ik weer volop aan het lezen, online Moocs aan het volgen en heb ik Gary weer een beetje herontdekt.  Een van de inzichten die ik als waardevol beschouw en heb onthouden van hem is dat je niet hoeft te creeëren maar beter kan documenteren.... je weet wel... niet alleen maar je mening of duiding geven over een onderwerp, maar nog meer documenteren wat je aan het doen bent.  Directer, echter en herkenbaar.  

Voor het eerst in maanden (jaren?) durf ik weer te dromen om het ondernemerschap terug op te nemen nadat ik anderhalf jaar geleden mijn zes jaar als zelfstandig consultant moest opgeven.  Nu werk ik nog in bijberoep en misschien na een aantal jaren weer wat meer.  

Het feit dat documenteren werkt heb ik zelf mogen ervaren toen ik in volle scheiding een openhartige tekst op Linkedin postte, niet weten hoe dit ervaren zou worden en hoe mensen hierop zouden reageren.  Ik heb toen vooral positieve reacties gehad.

Laat me durven te hopen dat ik opnieuw mijn weg mag en kan delen via mijn blog.  Ik zou graag mijn zoektocht naar een plek in de professionele wereld van coaching en freelancing willen documenteren.  Het is geen roep om aandacht, maar eerder een ‘journaling’ van een weg en misschien ook een manier om mensen te leren kennen waarvan ik mag en kan leren en waar ik vooral aan kan vragen.