Afkomst - eerste mijlpaal

Ik ben een geboren, getogen en fiere Mollenaar en stam uit een belgisch-marokkaans huwelijk.  Mijn vader arriveerde als weeskind in België in 1960.  Samen met honderd weeskinderen overleefde hij de de aardbeving in Agadir waar hij zijn ouders en een aantal familieleden verloor. Samen met mijn zus heb ik een heel fijne en warme jeugd gehad.

Studies - tweede mijlpaal

Mijn hogere studies wijdde ik aan marketing, waar ik zonder veel passie en zingeving mezelf doorworstelde.  Het is pas nadat ik afstudeerde en ik aan de slag ging, dat ik de zin(geving) van het studeren en leren van nieuwe dingen inzag.  

Mensenwerk - derde mijlpaal

In 1996 startte ik als interimwerker bij Nike ELC in Laakdal en kon na twee maanden leidinggevende worden.  De eerste harde leermomenten stonden mij te wachten, maar het genot om te coachen en leiden was groter.  In 2001 ging ik voor een jaar in Japan werken om de opstart van het Nike Japan Logistics Center te ondersteunen.  Hier scherpte ik mijn neus voor communicatie, werken met een diverse groep mensen, doorzetting en pragmatisme.  Gezien ik een stevig gevoelsmens was, kon ik toch lekker snoepen en genieten van pragmatisch werken.  Nadien belandde ik op de personeelsdienst voor 6 jaar waar mijn focus op Learning & Development en recrutering lag.  In 2009 sijpelde de crisis, begonnen in 2008, door in mijn job.  Ik verliet het bedrijf en werd full time fotograaf voor een jaar en vervolgde mijn studies Master Coach Counseler.  Pas later besefte ik ook dat ik als medewerker niet meer datgene uit mezelf haalde dan dat er initieel inzat. 

Huwelijk - vierde mijlpaal

In 2001 herontmoette ik mijn toekomstige vrouw waarmee ik drie heerlijke kinderen kreeg.  Emma, Benjamin en Gilles vervolledigden ons geluk dat uiteindelijk in 2015 uiteenspatte.  Als coach greep ik al snel het moment vast om van het trauma een positief verhaal te maken.  In 2015, tijdens mijn scheiding, startte ik het platform Manmakery.com op.  Dit netwerk helpt mannen in scheiding hun eigen scheiding goed te verwerken en doorlopen. Veerkracht, focus, communicatie, inzicht en begrip zijn de trefwoorden voor Manmakery.com.  Ondertussen hebben mijn vrouw en ik een goede verstandhouding gebaseerd op wederzijdse erkenning en zorgzaamheid.  

Coach - vijfde mijlpaal

Na een intense 3 jarig opleiding in het Europees Instituut in Driebergen (Utrecht) behaalde ik mijn coach-diploma.  Ik kon mijn hart ophalen en kreeg voeding voor mijn eigen coach-praktijk. Oplossingsgericht coachen, samen met evidence based methodieken geef ik individuen, teams en organisaties ondersteuning in hun Monkey Mind (zie volgende mijlpaal).  In 2010 dreef mijn pad richting Conlibrio.  Een consultancy-organisatie met focus op organisatieontwikkeling, cultuur en strategische projecten.  Na zes jaar stapte ik als partner uit en ging (terug) op weg naar mijn vroegere liefde, met name learning & development en dit in combinatie met organisatie-ontwikkeling.

Monkiemind.com - zesde mijlpaal

Een monkey mind is een geestestoestand waarbij het brein rusteloos is en steeds getriggerd wordt door to do lijstjes, beslissingen, nieuwe ideeën, nieuwe keuzes, angst, frustraties, etc...  Na het herlezen van 'The One Thing' van Gary Keller en Jay nam ik zelf stappen om mijn Monkey Mind tot rust te brengen.  Met een 66-days Challenge slaagde ik erin om de focus op verschillende aspecten van mijn leven te versterken. In 2015 besloot ik om Monkiemind.com op te starten.  Eerste focus is opleiding, coaching en workshops omtrent topics waar het brein positief op reageert.  Later met een grotere focus op organisatieontwikkeling.  Organisaties hebben eveneens een monkey mind.  Versnippering, focusverlies, wisselende prioriteiten, ad hoc acties, brandjes blussen, etc...