Afkomst - eerste mijlpaal

Ik ben een geboren, getogen en fiere Mollenaar en stam uit een belgisch-marokkaans huwelijk.  Mijn vader arriveerde als weeskind in België in 1960.  Samen met honderd weeskinderen overleefde hij de de aardbeving in Agadir waar hij zijn ouders en een aantal familieleden verloor. Samen met mijn zus heb ik een heel fijne en warme jeugd gehad. De veerkracht die we bezitten komt van onze ouders die beide het minst makkelijke pad hebben gekozen en ondernomen.

Studies - tweede mijlpaal

Mijn hogere studies wijdde ik aan marketing, waar ik zonder veel passie en zingeving mezelf doorworstelde.  Het is pas nadat ik afstudeerde en ik aan de slag ging, dat ik de zin(geving) van het studeren en leren van nieuwe dingen inzag.  

Mensenwerk - derde mijlpaal

In 1996 startte ik als interimwerker bij Nike ELC in Laakdal en kon na twee maanden leidinggevende worden.  De eerste harde leermomenten stonden mij te wachten, maar het genot om te coachen en leiden was groter.  In 2001 ging ik voor een jaar in Japan werken om de opstart van het Nike Japan Logistics Center te ondersteunen.  Hier scherpte ik mijn neus voor communicatie, werken met een diverse groep mensen, doorzetting en pragmatisme.  Gezien ik een stevig gevoelsmens was, kon ik toch lekker snoepen en genieten van pragmatisch werken.  Nadien belandde ik op de personeelsdienst voor 6 jaar waar mijn focus op Learning & Development en recrutering lag.

Coach - vierde mijlpaal

Na mij avontuur in Japan besloot ik om de studie Master Coach Counseler bij het Europees Instituut in Driebergen (Utrecht) aan te vatten.  Hier kreeg ik het virus voor coaching en werken met organisaties definitief te pakken.  De brede opleiding gaf mij de mogelijkheid om al een 'voorlopige keuze' te maken voor het progressiegericht coachen.  Later bleek dit een definitieve keuze te worden.  In 2010 rondde ik mijn opleiding af en ontving ik mijn coaching-diploma waar ik meer fier op was dan mijn marketing-diploma.  

Huwelijk - vijfde mijlpaal

In 2001 herontmoette ik mijn toekomstige vrouw die een belangrijke rol speelde in mijn persoonlijke ontwikkeling.  Zij gaf mij de ruimte om te kiezen voor de richting die ik ingeslagen was. Zijzelf bereikte haar eindstadium als Uroloog in opleiding en startte haar loopbaan als Uroloog in Roermond.  Ons gezin kreeg meer en meer vorm en we kregen drie heerlijke kinderen.  In 2015 spatte ons huwelijk uit elkaar dat dan weer het startschot was om er iets positief mee te doen.  Tijdens het einde van 2015, in volle scheiding, startte ik Manmakery.com op om mannen in scheiding te ondersteunen.  Baserend op veerkracht-onderzoek en het palliatief pallet, aangevuld met groepscoachings en individuele coachings krijgen mannen in scheiding meer en beter grip op hun scheidingsverhaal.

Monkiemind.com - zesde mijlpaal

Verder bouwend op mijn jarenlange ervaring en inzichten verliet ik in 2015 Conlibrio als partner en keerde voor een stuk terug naar mijn eerste liefde, met name opleiding & ontwikkeling gecombineerd met mijn consultancy-ervaring in organisatie-ontwikkeling.  Na het herlezen van 'The One Thing' van Gary Keller en Jay Papasan besliste ik om Monkiemind.com op te starten. Het uitproberen van de methodiek, met name de focus op 7 gebieden, dit omzetten in gedrag (66-days challenge), steeds vertrekkend vanuit de gedachte en houding: "Welk ene ding kan ik doen waardoor al het andere eenvoudiger of zelfs overbodig wordt?"  hebben mij overtuigd om dit te delen.  De filosofie van Monkiemind.com is gebaseerd op de metafoor van de Monkey Mind.  Een monkey mind is een brein in totale onrust. Een brein dat de ganse dag en nacht maalt om to do-lijstjes, keuze, beslissingen, angsten, frustraties, maar ook genot, plezier en trots. Individuen en organisatie krijgen gewoon niet de rust om juiste beslissingen en prioriteiten te stellen.  De workshops en coachings zijn opgemaakt om de monkey mind te begrijpen, te 'temmen' zodat je een 'growth mindset' kan bekomen en blijven inzetten.

? - zevende mijlpaal

Hier laat ik me inspireren door Casey Gerald... :-)

Hello, World!

 

It's better to do the job than keep the job

2016 en 2017 waren mijlpalen op zich en het free lance werk krijgt in die twee jaren vorm.  Na twee langere opdrachten als recruiter en learning & development specialist bij Telenet en ZF Wind Power.  Gary Vaynerchuck mag dan al wel een grote mond opzetten en geen last hebben van zijn ego, inspireren heeft hij gedaan.  Zijn TEDx talk van september 2008 was al een eerste 'rechtse' van jewelste waarin hij, kort door de boch, zegt 'stop doing shit you hate', maar nog positiever 'Do what you love (no excuses)'.

2018 is een nieuw jaar waarin ik Monkiemind.com terug op de voorgrond plaats en samenwerk met externe partners (detacheringsbureau's, rechtstreekse klanten, etc...) om de werksfeer in het bedrijf aan te pakken via concrete handvaten, maar ook de juiste mensen werf en selecteer voor organisaties.  Tijdens mijn loopbaan bij Nike heb ik als recruiter steeds gekozen voor 'Hire for attitude, train for skills'.  Witte raven bestaan bij goed geluk en vinden doe je ze alsmaar moeilijker, focus daarom op houding en gedrag en ga een partnerschap aan met je medewerker.

Ondertussen coach en begeleid ik bedrijfsleiders en managers van KMO's in hun zoektocht naar het opzetten van een 'sterk en betrouwbaar' team dat de organisatiedoelen kan waarmaken.